تمیز کردن قطعات دستگاه کپی ، یکی از فاکتورهای مهم در افزایش عمر مفید دستگاه کپی است. با این وجود بسیاری از کاربران با نحوهی تمیز کردن قطعات دستگاه کپی ، چندان آشنا نیستند و یا از اهمیت بالای این سرویس آگاهی ندارند. از همین رو در این مقاله برآن شدهایم تا برخی از ضروریترین اقدامات مرتبط با تمیز کردن دستگاه کپی را شرح دهیم. در ابتدا لازم است بدانید، کثیفی قطعات حساس تعبیه شده در دستگاه کپی، نظیر درام و واحد لیزر علاوه بر هدف قرار دادن کیفیت چاپ، میتواند عمر مفید این قطعه را با کاهش چشمگیر روبرو کند.
علاوه بر درام دستگاه کپی و واحد لیزر سایر قطعات نیز پس از مدتی نیاز به تمیز شدن دارند که دراین میان میتوان به چرخ دنده های فیوزر، غلطک پرس، فیوزر یونیت، فیلم فلزی اشاره داشت. حال ممکن است سوالات مختلفی در مورد چگونگی تمیز کردن قطعات دستگاه کپی ، زمان مناسب تمیز کردن این قطعات، ابزار و لوازم مورد نیاز برای این کار و … مطرح شود. در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید، تا پاسخ تمامی این سوالات را عنوان کنیم.
تمام آنچه برای تمیز کردن قطعات دستگاه کپی نیاز داریم
همانطور که میدانید، دستگاه های کپی لیزری، در فرایند چاپ از پودر تونر استفاده میکنند. این ساختار در دستگاه های کپی جوهرافشان کاملا متفاوت است. برای تمیز کردن قطعات دستگاه کپی لیزری، به ابزار زیر نیاز خواهیم داشت:
پارچهی بدون پرز
الکل ایزوپروپیل یا اسپری گردگیری آئروسول: الکل ایزوپروپیل یکی از بهترین پاک کنندهها برای تجهیزات مکانیکی، به شمار میرود. از این رو توصیه میشود برای تمیز کردن قطعات دستگاه کپی، از این نوع الکل استفاده کنید. زیرا به سرعت تبخیر شده و هیچ اثر و رطوبتی از خود به جا نمیگذارد. از اسپری گردگیری آئروسول نیز میتوان برای تمیز کردن قسمتهایی که دسترسی به آنها دشوار است استفاده نموده و ذرات تونر را از بین برد.
ماسک گرد و غبار، دستکش لاتکس و دستگاه دمندهی هوا (اختیار) از دیگر ابزاری است که برای تمیز کردن دستگاه کپی به آنها نیاز خواهید داشت.ش
آموزش پاک کردن قطعات دستگاه کپی
- در ابتدا دستگاه کپی خود را خاموش کنید:
قبل از باز کردن دستگاه کپی به منظور تمیز کردن قطعات دستگاه کپی، باید حواستان به نخستین نکته ایمنی باشد. اول، باید اتصال دستگاه به منبع تغذیه برق را قطع کنید تا از خطر برق گرفتگی دور بمانید.
- کارتریج را بیرون بیاورید و به تمیز کردن کاتریج تونر بپردازید:
بعد از این که دستگاه کپی خنک شد، پانل پشتی یا جلویی را باز کرده و کارتریج تونر را بردارید. لازم است با استفاده از یک تکه مربع شکل از پارچه بدون پرز، تونر اضافی را از کارتریج خارج کنید.
- تونر اضافی موجود در اجزای داخلی را بیرون بریزید:
با استفاده از یک تکه مربع شکل از پارچه تونر داخل دستگاه دسترسی یافته و هر گونه تونر اضافی را از روی سطوح پاک کنید. معمولا تونر در اطراف محفظهی کارتریج، و همچنین در اجزای دیگری که ممکن است دسترسی به آن مشکل باشد، جمع شده است.
- تمیز کردن سطوح با الکل ایزوپروپیل:
سطوح مختلفی در دستگاه کپی نیاز به تمیز شدن دارند، توصیه میشود برای تمیز کردن قطعات مهمی نظیر کابلها و سیمها، یک تکه پنبه را به الکل ایزوپروپیل آغشته کرده و به آرامی این قسمتها را با الکل پاک کنید تا مطمئن شوید سطوح با ملاحظه و دقت استریل شدهاند. این مادهی شیمیایی به این جهت مناسب است که میتواند 99 درصد آلودگی ها را از بین ببرد.
- تمیز کردن درام دستگاه کپی:
درام از جمله قطعاتی ست که در صورت کثیفی میتواند آسیب های مختلفی را برای دستگاه به همراه داشته باشد. لذا توصیه میشود پاک کردن آلودگی های سطوح آن را حتما در نظر داشته باشید.
- سر هم کردن مجدد دستگاه کپی:
پس از آن که از تمیز کردن قطعات دستگاه کپی خود اطمینان حاصل کردید، لازم است دستگاه را مجدد سر هم کنید. میتوانید برای این کار از دفترچه ی راهنما کمک بگیرید.
تعمیر فتوکپی ریکو
اگر از کاربران فتوکپیهای ریکو هستید و به هر دلیل نمیدانید برای سرویس و تعمیر دستگاه خود، کدام مرکز تعمیرات را انتخاب کنید، لازم است بدانید، نمایندگی تعمیر فتوکپی ریکو ، قادر به ارائهی تمامی خدمات پشتیبانی در بالاترین سطوح استاندارد است. این مجموعه با سال ها سابقه در زمینه ی تعمیر دستگاه های فتوکپی ریکو ، این امکان را برای کاربران خود به وجود آورده است تا هر گونه خدمات مرتبط با عیب یابی، تعمیر و بازیابی این تجهیزات را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت نمایند.