اغلب دستگاه های کپی به مرور زمان دچار صدا های غیر عادی می شوند و کاربران باید به دنبال علت صدا دادن دستگاه کپی باشند. این مسئله چندان عجیب نیست و در دستگاه های کپی رواج زیادی دارد. اما لازم است کاربران علت صدای دستگاه را پیدا کنند و در جهت رفع مشکل صدای دستگاه کپی اقدام نمایند. با توجه به دلایل متعددی که برای این مشکل وجود دارد، قصد داریم در ادامه جوانب بیشتری از این موضوع را بررسی کنیم.
بررسی دلایل صدای دستگاه کپی
علت صدا دادن دستگاه کپی ریشه در اختلال در چندین قطعه دستگاه دارد. این مشکل به دلایل زیر بروز می یابد: اتمام جوهر یا تونر کارتریج، برخورد کردن مگنت با بلید، خرابی کاغذ کش یا پیکاپ و فرسودگی چرخ دنده های دستگاه از مهم ترین دلایل صدای دستگاه کپی هستند. در این بخش هر یک از این دلایل را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.
اگر با مشکل کشیده نشدن کاغذ در دستگاه کپی مواجه هستید کلیک کنید.
تمام شدن تونر یا جوهر کارتریج
یکی از رایج ترین علت صدا دادن دستگاه کپی تمام شدن تونر یا جوهر کارتریج است. دستگاه های کپی با توجه نوع لیزری یا جوهر افشان از تونر یا جوهر برای چاپ استفاده می کنند. داخل مخزن کارتریج دستگاه های کپی لیزری، پودر تونر را می ریزند و در محفظه کارتریج دستگاه کپی جوهر افشان، جوهر قرار می دهند.
در حقیقت کارتریج مخزنی است که تونر یا جوهر را در دستگاه کپی نگهداری می کند. با تمام شدن تونر یا جوهر، دستگاه کپی سر و صدای زیادی ایجاد می کند. البته لازم به ذکر است که اتمام تونر یا جوهر در نوع کیفیت چاپ اسناد نیز کاملا مشهود است.
به این ترتیب در صورتی که کیفیت چاپ کاهش پیدا کند و دستگاه کپی سر و صدای زیادی تولید کند، باید از تمام شدن تونر یا جوهر کارتریج مطمئن شوید. به همین منظور می توانید از نمایندگی تعمیرات دستگاه کپی برای رفع مشکل صدای دستگاه کپی کمک بخواهید.
اگه تلویزیونت صدا نداره یا صدای غیر عادی داره برای رفع مشکل بیا اینجا 👈 تعمیر تلویزیون شارپ 👉
برخورد کردن مگنت با بلید
دیگر علت صدا دادن دستگاه کپی برخورد مگنت با بلید است. مگنت یکی از مهم ترین قطعاتی است که در دستگاه کپی تعبیه شده و با خاصیت مغناطیسی می تواند پودر تونر را به درام انتقال دهد. درام پودر تونر را از مگنت می گیرد و روی کاغذ پخش می کند.
پس از اینکه فرآیند چاپ به اتمام رسید، بلید کار خود را آغاز می کند و پودر تونر که روی درام اضافی است، پاک می کند. در صورتی که بلید در دستگاه وجود نداشته باشد، تونر از روی درام تمیز نمی شود و باعث خرابی زود هنگام درام می شود.
برخی مواقع به دلیل فرسودگی مگنت، در حین فرآیند چاپ با بلید برخورد کرده و باعث ایجاد صدا در دستگاه کپی می شود. در این شرایط لازم است به منظور رفع مشکل صدای دستگاه کپی، مگنت را تعویض کرد.
خرابی کاغذکش یا پیکاپ
خرابی کاغذکش یا پیکاپ می تواند مهم ترین علت صدا دادن دستگاه کپی باشد. کاغذکش باید کاغذ را به درون دستگاه کپی هدایت کند و سپس فرآیند چاپ آغاز شود. کاغذکش فتوکپی از سه بخش تشکیل شده است. این سه بخش شامل قسمت ورودی، قسمت میانی و قسمت خروجی هستند.
قسمت ورودی باید کاغذ را به داخل دستگاه کپی بکشاند. قسمت میانی لازم است کاغذ را بین قسمت های ورودی و خروجی رد و بدل کند و قسمت خروجی کاغذ را از دستگاه کپی خارج می کند. چنانچه هر یک از این بخش ها دچار آسیب شوند، باعث ایجاد صدای غیر عادی در دستگاه شده و باید در جهت رفع مشکل صدای دستگاه کپی اقدام نمایید.
فرسودگی چرخ دنده های دستگاه
آخرین علت صدا دادن دستگاه کپی، فرسودگی چرخ دنده های دستگاه است که به مرور زمان ایجاد می شود. این مشکل را می توان با روغن کاری چرخ دنده ها برطرف کرد. چنانچه شما نیز با این مشکل مواجه شدید، می توانید چرخ دنده ها را روغن کاری کنید. اگر مشکل برطرف نشد، می توانید از نمایندگی معتبر تعمیر دستگاه کپی در جهت رفع مشکل صدای دستگاه کپی درخواست کمک کنید.