اشتراک گذاری

پرینتر سه بعدی چطوری کار میکنه؟

حوزه ی ماشین های اداری همیشه جزء پر تحول ترین حوزه های تکنولوژی بوده. دائما شاهد ابداع روش ها و تکنولوژی های جدید توی این عرصه هستیم و می بینیم که پرینترها و دستگاه های کپی، روز به روز دارن پیشرفته تر میشن. یکی از جالب ترین پیشرفت های این حوزه، تولید و عرضه ی چاپگرهای سه بعدی بود که یه تحول اساسی توی این زمینه ایجاد کرد. این پرینترها به خصوص توی کشورهای پیشرفته خیلی مورد استقبال قرار گرفتن و در صنعت اونها جای خیلی مهمی دارن. کاهش هزینه، کوتاه تر شدن زمان تولید، ساختن قطعات فوق پیچیده، راحت تر شدن مراحل تولید، امکان تولید با مواد مختلف و مواردی از این دست، فقط بخشی از مزایای استفاده از این محصول به شمار میرن. در ادامه ی این مطلب، نکات جالب و کاربردی رو در مورد عملکرد پرینتر سه بعدی بهتون ارائه می دیم. همراهمون باشین.

عملکرد پرینتر سه بعدی

پرینتر سه بعدی چیست؟

پرینتر سه بعدی یک دستگاه پیشرفته است که قادر است مدل‌های دیجیتال را به اشیاء واقعی تبدیل کند. این دستگاه با استفاده از فناوری‌های مختلف مانند چاپ فشاری، ذوب فیلامنت (FDM) یا استفاده از رزین، لایه به لایه مواد را می‌سازد تا یک شیء سه بعدی را ایجاد کند. پرینترهای سه بعدی در صنایع مختلف از جمله مهندسی، پزشکی، هنر و طراحی کاربرد دارند و به دلیل قابلیت‌ های سفارشی‌ سازی، کاهش هزینه‌ ها و زمان تولید، روز به روز در حال محبوب‌ تر شدن هستند. این تکنولوژی به طراحان و سازندگان این امکان را می‌دهد که ایده‌های خود را به راحتی به واقعیت تبدیل کنند و فرآیند های تولید را بهینه‌سازی کنند.

تکنولوژی های موثر در عملکرد پرینتر سه بعدی

برای صحبت کردن در مورد عملکرد پرینتر سه بعدی ، اول باید با چندتا از مهم ترین تکنولوژی های این دستگاه آشنا بشین. این تکنولوژی ها تو مدل های مختلف شبیه هم نیستن و تفاوت هایی با هم دارن. مهم ترین تفاوت این فناوری ها، در روش ساخت لایه هایی هست که برای ایجاد محصول نهایی مورد استفاده قرار می گیرن. اصلی ترین تکنولوژی های پرینترهای سه بعدی، شامل موارد زیر میشن:

  • پرینتر 3 بعدی Digital Light Processing (DLP)

پرینترهای Digital Light Processing (DLP) از فناوری پروژکتور برای ایجاد اشیاء سه بعدی از رزین مایع استفاده می‌کنند. در این روش، نور به طور مستقیم بر روی یک لایه رزین تابیده می‌شود و باعث سخت شدن آن می‌شود. DLP به طور پیوسته می‌تواند لایه‌ها را بسازد و کیفیت سطح بسیار بالایی را ارائه دهد. این فناوری به دلیل دقت و سرعت بالای چاپ، در صنعت جواهرسازی، طراحی صنعتی و تولید مدل‌های دقیق بسیار محبوب است. DLP همچنین امکان تولید قطعات پیچیده با جزئیات بسیار ریز را فراهم می‌کند.

  • پرینتر سه بعدی نوع Electronic Beam Melting (EBM)

پرینترهای سه بعدی Electronic Beam Melting (EBM) مشابه SLM هستند، اما به جای لیزر، از یک پرتو الکترونی برای ذوب پودر فلز استفاده می‌کنند. این فناوری در خلا کار می‌کند و به آن اجازه می‌دهد که دماهای بالاتری را بدون خطر اکسیداسیون به دست آورد. EBM به ویژه برای تولید قطعات بزرگ و پیچیده در صنعت پزشکی و هوافضا ایده‌آل است، زیرا می‌تواند مواد با کیفیت بالا و خواص مکانیکی عالی تولید کند. این روش همچنین امکان کنترل دقیق بر روی ساختار میکروسکوپی قطعات را فراهم می‌آورد.

برای آشنایی با پرینتر مناسب افراد مبتدی کلیک کنید.

  • پرینتر سه بعدی FDM

تکنولوژی FDM که مخفف شده ی fused deposition modeling هست، توی بعضی از مدل های چاپگر سه بعدی مورد استفاده قرار می گیره. جالب بدونین چاپگرهای سه بعدی، سه تا محور آزاد حرکت دارن که در محور طول و عرض و ارتفاع در حرکت هستن. این دستگاه، اول مواد مصرفی رو ذوب میکنن و بعد، از طریق نازل به صورت رشته های ذوب شده در کنار هم قرار میگیرن و به هم متصل میشن؛ در نتیجه ی این فرایند، شکل و طرح مورد نظر از پایه ساخته میشه و مرحله به مرحله در محور z یا ارتفاع دستگاه بالا میاد تا پرینت به پایان برسه.

عملکرد پرینتر سه بعدی
  • پرینتر 3 بعدی SLA

دومین تکنولوژی موثر در عملکرد پرینتر سه بعدی ، Stereolithography هست که بین کارشناسان تعمیر پرینتر، به SLA معروف شده. این فناوری از یه مایع (رزین) برای تولید یک بخش جامد استفاده میکنه. به این صورت که از اشعه ی ماورای بنفش مایع و لیزر فرابنفش برای ساخت لایه های جسم استفاده میشه. در این تکنولوژی، باریکه ای از نور لیزر UV به رزین تابیده میشه تا به این ترتیب، حجم مورد نظر شکل بگیره.

پرینترهایی که از SLA استفاده می کنن، بیشتر در حوضه هاى صنعت، الکترونیک، نمونه سازى دقیق، پزشکى، دندانسازى، معمارى، ماکت سازى و طلا سازى مورد استفاده قرار می گیرن و میشه با استفاده از اونها، قطعه هایی با دقت و ظرافت باور نکردنى تولید کرد. جالبه بدونین عملکرد پرینتر لیزری اس ال ای، با استفاده از مواد رزین هست که داراى خواص و قابلیت هاى منحصر به فرد هستن و در ریخته گرى مستقیم، قطعات با مقاومت بالا، قطعات شفاف و … کاربرد داره.

  • پرینتر 3 بعدی Selective Laser Melting (SLM)

پرینترهای سه بعدی Selective Laser Melting (SLM) از فناوری لیزر برای ذوب پودر فلزات و ایجاد اشیاء سه بعدی استفاده می‌کنند. در این روش، لیزر به طور انتخابی بر روی سطح پودر فلزی تابیده می‌شود و موجب ذوب آن می‌شود. پس از سرد شدن، لایه‌های جدید پودر به سطح اضافه می‌شود و این فرآیند به طور مکرر تکرار می‌شود تا شیء نهایی ساخته شود. SLM به دلیل قابلیت تولید قطعات پیچیده با دقت بالا و استحکام مکانیکی، به طور گسترده‌ای در صنایع هوافضا، پزشکی و خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: کاربرد پرینتر سه بعدی در پزشکی

  • پرینتر سه بعدی SLS

یکی دیگه از مهم ترین فناوری های موثر در عملکرد پرینتر سه بعدی، SLS هست که از نوعی منبع تغذیه ی بالا مثل لیزر استفاده میکنه و مخلوطی از ذرات ریز مواد اولیه مثل فلز، سرامیک و یا پودر شیشه رو به یه توده ی جامد سه بعدی تبدیل میکنه. توی این روش، معمولا از پودر مواد استفاده میشه و مواد به وسیله ی نور لیزر که از قبل معین شده، بر روی سطح تولید میشن.

روش قرار گیرى لایه ها در این تکنولوژی به این صورته که اول لایه ای از مواد اولیه روی سطح قرار میگیره و بعد از جامد شدن و خشک شدن به وسیله ی لیزر، لایه هاى بعدی مواد اولیه روی لایه قبل قرار میگیرن. این روند تا تموم شدن قطعه ی مورد نظر ادامه پیدا می کنه. پلیمرهایی مثل فلزات به عنوان مواد اولیه ی چاپ در این تکنولوژی مورد استفاده قرار می گیرن و نمونه ی ساخته شده ی این نوع چاپگر سه بعدی، استحکام فوق العاده بالایی دارن.

امروزه از پرینترهای سه بعدی SLS در صنایع به خصوص صنایع ماشین سازى و هواپیما سازى استفاده میشه. البته باید این نکته رو هم بدونین که اگرچه عملکرد پرینتر سه بعدی sls بسیار سریع و با کیفیته، اما به خاطر قیمت بالایی که داره، زیاد واسه کارگاه های کوچیک مناسب نیست.

  • پرینتر های سه بعدی نوع Laminated Object Manufacturing (LOM)

پرینترهای Laminated Object Manufacturing (LOM) از لایه‌های نازک مواد مانند کاغذ، پلاستیک یا فلز برای ساخت اشیاء سه بعدی استفاده می‌کنند. در این روش، لایه‌های ماده برش داده شده و به یکدیگر چسبانده می‌شوند تا شکل نهایی ایجاد شود. این فناوری به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین مواد، برای تولید سریع نمونه‌ های اولیه و مدل‌ های مفهومی بسیار مناسب است. LOM همچنین قابلیت تولید قطعات بزرگ و سبک را داراست، که آن را برای کاربردهای مختلف در صنایع طراحی و معماری جذاب می‌کند.

عملکرد پرینتر سه بعدی

نمایندگی زیراکس

نمایندگی زیراکس در کرج، تعدادی از کارشناس ها و تعمیرکارای مجرب رو به خدمت گرفته و به این ترتیب، خدمات بسیار با کیفیتی رو در دو بخش فروش و تعمیرات محصولات این کمپانی، به کاربران عزیز ارائه میده. البته به جز این دو حوزه، نمایندگی مورد بحث در زمینه ی خدمات پس از فروش هم کارهای مفیدی انجام داده. لازمه بدونین که در این نمایندگی، انواع مدل های دستگاه کپی و پرینتر زیراکس به صورت اورجینال به متقاضیان عزیز عرضه میشه. نمایندگی رسمی زیراکس مرکز سخت افزار ایران ضمن رعایت اصول مشتری مداری، به عنوان مرکز مورد اطمینان بین شما کاربران محترم شناخته شده و این مایه ی سربلندی ماس. ساکنین محترم شهرهای اندیشه، شهریار، هشتگرد، ماهدشت، اشتهارد، ساوجبلاغ، فردیس، ملارد، محمدشهر، صفادشت و … میتونن بدون نیاز به مراجعه به تهران، خدمات مورد نظرشون رو از نمایندگی زیراکس در کرج دریافت کنن.

5/5(1 امتیاز)

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *