اشتراک گذاری

پرینتر سه بعدی در پزشکی استفاده خواهد شد

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی یکی از موضوعات مهمی است که در سال 2020 میان مقاله ها و تحقیق های مختلف دیده می شود. چاپ سه بعدی یکی از با ارزش ترین اختراعات بشر بوده است که از دهه ی 80 میلادی در شکل ها و سایزهای مختلف وارد صنعت شد.

اما متاسفانه تا قبل از امسال به قابلیت این نوع از پرینترهای سه بعدی آن گونه که باید توجه نشده بود. چند ماهی می شود که استفاده از پرینترهای سه بعدی بر سر زبان محققین افتاده است. کشور عزیز ما هم از این قافله عقب نمانده است و به تازگی موفق به تولید چاپگر سه بعدی بزرگی در اصفهان شده است که می تواند کاربرد بالایی داشته باشد. می توانید برای تهیه چاپگر سه بعدی با نمایندگی رسمی ریکو تماس بگیرید. در ادامه کلیه ی جوانب تحقیق های این موضوع را بررسی می نماییم.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2800″ size=”full” align=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row color_scheme=”alternate”][vc_column][vc_column_text]

پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی

پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی ابتدا در مجله ی علمی advanced Functional materials مطرح شد. تحقیقاتی که کارشناسان در این مقاله بیان کردند، برای استفاده از چاپ سه بعدی در پزشکی به عنوان مرهم درد کاربرد دارد. این تحقیقات نشان می دهند که می توان از طریق پرینتر سه بعدی درد بیمارانی که از صدمات نخاع رنج می برند را کاهش داد.

به عنوان نمونه ی اولیه، یک کامپوزیت از چاپ سه بعدی تولید شده است. این کامپوزیت پلتفرم ویژه ای است که  قابلیت وارد شدن به ناحیه ی آسیب نخاعی را دارد. دکتر مایکل مکپین که یکی از محققین اصلی این پژوهش می باشد، مدعی است که کامپوزیت های تولید شده با پرینتر سه بعدی می تواند بزرگترین و کاربردی ترین پیشرفت انسان در پزشکی باشد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

استفاده از چاپ سه بعدی در پزشکی رو به پیشرفت خواهد بود.

به نظر می رسد پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی پله ی اول را طی کرده است و آینده ی بسیار روشنی دارد. این تکنولوژی در حال حاضر علاوه بر آسیب های نخاعی، تولید قرنیه های مصنوعی را نیز شامل شده است. قرنیه مصنوعی طراحی شده با چاپ سه بعدی شباهت بسیاری با قرنیه طبیعی چشم انسان دارد. پیوند قرنیه مسئله ی بسیار مهمی است که می تواند با پرینتر سه بعدی به بهترین شکل ممکن انجام شود.

قرنیه‌های مصنوعی فعلی (recombinant collagen) از مواد شیمیایی خاصی مانند پلیمر مصنوعی ساخته شده‌اند که متاسفانه گاهی سازگاری چندانی با چشم بیماران نخواهند داشت. اما قرنیه های ساخته شده با پرینتر سه بعدی توسط جوهر زیستی و سلول‌های بنیادی شکل گرفته اند و سازگاری بیشتری را ارائه می نمایند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row color_scheme=”alternate”][vc_column][vc_column_text]

حضور چاپگرهای سه بعدی در صنعت و پزشکی ایران

دانشگاه صنعتی اصفهان با ساخت پرینترهای سه بعدی بزرگ و بهینه شده، تحول عظیمی در کامپوزیت های این تکنولوژی ایجاد کرد. به طور کلی یکی از هدف های اصلی کامپوزیت های پرینتر سه بعدی کاهش هزینه های تولید می باشد. با به کارگیری روش لایه گذاری کاهش هزینه ی کامپوزیت های پرینتر سه بعدی ممکن بوده است. محققین دانشگاه صنعتی اصفهان دو سامانه لایه گذار در چاپگرهای جدید ارائه نموده اند. یکی از این سامانه ها برای تغذیه همزمان الیافی نظیر کربن و شیشه همراه با پلیمر برنامه ریزی می شود.

سامانه دیگر نیز به صورت جداگانه رشته‌های پلیمری نظیر پلی لاکتیک اسید، پلی استر، پلی پروپیلن و نایلون را پردازش کرده و پروسه ی لایه گذاری را در تولید کامپوزیت ها به وجود می آورد. بدین شکل پیشرفت پزشکی با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی دور از تصور نخواهد بود. پره توربین‌های بادی، تولید قطعات ماشین‌های صنعتی و حتی قطعات ضربه گیر خودرو مانند جعبه‌های تصادف هم از دیگر کاربردهای پرینترهای سه بعدی هستند که می توانیم منتظر حضور آن ها باشیم.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩