اشتراک گذاری

بوی بد کولرگازی

بوی بد کولر گازی، آن هم در وسط یک روز گرم، یکی از مهم ترین دلایلی است که شما را مجبور می کند این دستگاه را خاموش کنید و از خیر خنک شدن بگذرید! با اینکه کولرگازی ها یکی از محبوب ترین سیستم های سرمایشی در فصل گرما محسوب می شوند، اما یکی از مشکلات آزاردهنده این سیستم ها انتشار بوی بد از آنها پس از مدتی استفاده است. این بوی بد می تواند فضای منزل یا محل کار شما را بسیار بدبو کند. بروز مشکل بوی بد کولر گازی دلایل مختلفی دارد. اما اغلب، نگهداری نادرست این دستگاه است که می ‌تواند منجر به بروز مشکلات بسیاری در هوای محیط داخلی شود. راه های زیادی برای از بین بردن بوی نامطبوع کولر گازی وجود دارد که در این مقاله با آنها آشنا می شوید.

بوی بد کولرگازی

دلایل بوی بد کولر گازی

کولر گازی هنگام روشن بودن، باعث گردش هوا در درون اتاق می ‌شود. بنابراین وجود موارد مختلف از جمله، لباس‌ های مرطوب، نم، غذای مانده، دود اگزوز، باروت، استون، سیگار، قارچ و کپک، جوراب و پا، سوختگی، تخم مرغ و زباله یا حیوان مرده می ‌تواند این بوی بد را ایجاد ‌کند. چون بوی همه این ها در طول فرایند گردش هوا به کولر گازی منتقل می ‌شود و سپس تمام آنها، به هوای اتاق وارد می‌ شوند.

به دنبال این اتفاق، ممکن است این دستگاه، بوی بدی بگیرد و حتی در آن ماندگار شود. به همین دلیل شما با مشکل بوی بد کولر گازی در خانه یا هر محیط دیگری مواجه می شوید. به همین دلیل، باید برای از بین بردن بوی نامطبوع کولر گازی، از روش هایی مانند بررسی و عیب یابی منشا بوی بد کولر گازی، چک کردن لوله کندانس کولر گازی، تمیز کردن تهویه هوا، تمیز کردن تشت تخلیه، تمیز کردن فیلترهای گرد و غبار، تمیز کردن مخزن تخلیه مسیر درین و تمیز کردن اواپراتور پنل داخلی استفاده کنید که در این مقاله آنها را شرح می دهیم.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کولرگازی

بررسی و عیب یابی منشا بوی بد کولر گازی

برای یافتن منشا و دلیل اصلی ایجاد بوی بد کولر گازی، ابتدا باید پنل، درپوش و یا قسمتی از کولر را که از طریق آن بتوانید به داخل دستگاه دسترسی داشته باشید، باز کنید. سپس با استفاده از یک چراغ قوه، داخل دستگاه را به طور کامل چک کنید و بررسی کنید که قارچ، گیاهان فاسد، کپک و لاشه حیوانات مرده مانند موش، مار، خفاش، سنجاب و حیوانات دیگر در آن نباشد. اگر هر یک از این موارد را در داخل کولر مشاهده کردید، آن را از فضای داخل کولر خارج کنید و آن قسمت را به خوبی تمیز کنید و بشویید تا بوی بد کولر شما برطرف شود.

چک کردن لوله کندانس کولر گازی

لوله کندانس یا لوله تخلیه در کولرگازی، انتقال آب اضافی کولر به بیرون را بر عهده دارد. یکی از اولین نقاطی که برای عیب یابی مشکل بوی بد کولر گازی باید آن را چک کنید، همین لوله است. چون احتمال زیادی وجود دارد که به دلیل وجود رطوبت، درون آن باکتری جمع شود یا به دلیل جمع شدن آشغال و گرد و غبار، مسدود شده باشد.

برای برطرف کردن کپک‌ ها و قارچ ‌های انباشته شده در لوله کندانس، می توانید از سرکه سفید، آب داغ و ترکیبات مجاز دیگر استفاده کنید و این مواد را از داخل لوله کندانس، با فشار زیاد رد کنید. به این صورت، کپک‌ ها و قارچ ‌ها شسته شده و به بیرون انتقال داده می شوند. بعد از این کار، باید لوله کندانس را با آب و مواد شوینده مناسب بشویید و در مکان مناسب خودش جاگذاری کنید.

برای جلوگیری از وقوع دوباره این مشکل، بهتر است حداقل به صورت سالانه، محفظه داخل کولر گازی خود را تمیز کنید. نصب یک سیستم رطوبت گیر در درون کولر، بهترین روش برای جلوگیری از رشد قارچ و از بین بردن بوی نامطبوع کولر گازی است. این رطوبت گیر مستقیما به سیستم HVAC متصل می شود و به طور خودکار رطوبت اضافه را از هوا حذف می کند.

تمیز کردن تهویه هوای کولر گازی

تمیز کردن قسمت تهویه هوای کولر گازی، از مهم ترین بخش ها برای از بین بردن بوی بد است. پس از اینکه که تهویه هوا یا هوا ساز کولر گازی را چک کردید و هر گونه آلودگی آن را از بین بردید، باید کویل ‌های کولر گازی را نیز از وجود هرگونه چربی، گرد و خاک، کثیفی و آلودگی های دیگر، با استفاده از شیشه پاک کن و کف پاک کنید. برای انجام این کار و از بین بردن بوی بد کولر گازی، کویل ‌ها را با استفاده از شیشه پاک کن کفی کنید و به مدت 15  تا 20 دقیقه صبر کنید. سپس کف های موجود را با استفاده از یک پارچه تمیز پاک کنید.

تمیز کردن تشت تخلیه کولر

کثیف بودن تشت تخلیه، یکی دیگر از دلایل بوی بد کولر گازی است که برای برطرف کردن آن باید این قطعه را از محل خود خارج کنید و آن را با آب و مواد شوینده قوی مانند صابون، سرکه سفید مقطر و محلول سفید کننده تمیز شستشو دهید. سپس بعد از خشک شدن تشت تخلیه، دوباره آن را در محل خود نصب کنید.

بیشتر بخوانید: تعمیر کولرگازی

تمیز کردن فیلترهای گرد و غبار

گردش هوا در داخل پنل کولر گازی با استفاده از فیلترها انجام می شود و گرد و غبار، خیلی از بوهای بد، باکتری ها و ذرات معلق در هوا را جذب می کند. اگر فیلترهای شما قابل شستشو هستند، می توانید آنها را بشویید و دوباره از آنها استفاده کنید.

اما اگر این قطعه ها یک بار مصرف هستند یا زمان زیادی از کارکرد آنها می گذرد، برای جلوگیری از مشکل بوی بد کولر گازی باید آنها را تعویض کنید. کولر گازی به دلیل رطوبت بالایی که دارد، شرایطی ایده آل برای رشد انواع قارچ ها را فراهم می کند. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، باید فیلتر های سیستم تهویه را در بازه های زمانی مشخص، تعویض کنید.

تمیز کردن مخزن تخلیه مسیر درین

کولر گازی رطوبت محیط را جذب می کند و از مسیر تخلیه خالی  می شود. این رطوبت به درون سینی زیر کولر می ریزد. این سینی، یک محیط تاریک و مرطوب مناسب برای تولید قارچ و باکتری ها است. بنابراین برای پیشگیری از ایجاد شدن بوی بد کولر گازی، حتما باید این سینی و مسیر درین را کاملا بشویید.

تمیز کردن اواپراتور پنل داخلی

پنل داخلی کولر گازی یک اواپراتور دارد؛ این کویل به مرور زمان، گرد و غبار و آلودگی را به خود جذب می کند و تبدیل به یک منبع مهم برای ایجاد بوی بد کولر گازی می شود. با تمیز کردن گاه به گاه این قسمت، می توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

Rate this post

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 6 =